Win tickets voor het Nederlands Film Festival

- Utrecht

Het beste van de Nederlandse film en televisie komt samen op de 39e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Van 27 september tot en met 5 oktober 2019 zijn er 284  korte, lange films, televisiedrama, documentaires en interactive te zien, waarvan 85 premières. Maak kans op twee tickets voor de gloednieuwe première van de documentaire Terug naar de Akbarstraat.

Felix Rottenberg maakte in 2001 een documentaire in de Akbarstraat. Maandenlang filmt hij de bewoners en legt de buurt tot in de haarvaten vast. Wie zijn die mensen, die achter al die voordeuren van de Akbarstraat wonen?

In het documentaire tweeluik Terug naar de Akbarstraat keert Felix samen met regisseur Gülsah Dogan terug naar de Akbarstraat. De wijk is grotendeels onherkenbaar, door de immense Stedelijke Vernieuwing die er het afgelopen decennium heeft plaatsgevonden. Duizend woningen werden gesloopt en veertienhonderd kwamen erbij, grotendeels koop- en luxere huurwoningen. Wat heeft dit met de buurt gedaan? Wat is er gebeurd met de samenstelling van de bevolking, hoe staat het met het buurtgevoel waar destijds weinig van te merken was, hoe gaat het op de zwarte school van toen en welke plannen heeft het huidige stadsdeelbestuur?

Mail naar winnen@oneworld.nl (ovv vrijkaarten NFF, naam, naam en email introducé) en maak kans op 2 tickets voor de première van Terug naar Akbarstraat. De film draait op 2 oktober om 16:30 in het Louis Hartlooper Complex. Wil je weten welke films er nog meer draaien? Bekijk het volledige programma op de website van het Nederlands Film Festival 2019: https://www.filmfestival.nl/.

Zie je op het Nederlands Film Festival!

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons