Wildlife Film Festival Rotterdam

-

De organisatie van het Wildlife Film Festival Rotterdam is zo trots als een pauw. En niet zo gek. Het festival dat van 26 tot en met 29 oktober voor de derde keer neerstrijkt in filmtheater Cinerama Rotterdam opent met de prachtige vogelfilm Arjan’s Big Year. Deze natuurfilm toont de weergaloze reis van Amsterdammer Arjan Dwarshuis die een jaar lang de wereld rondreisde en maar liefst 6.852 vogels spotte. Het WFFR heeft de primeur, want deze film gaat tijdens het festival in première. Een topfilm van Nederlandse makelij waar de organisatie apetrots op is.

Grootste natuurfestival van het land
Vier dagen lang toont het natuurfilmfestival de beste en meeste recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland op het witte doek. Natuur- en filmliefhebbers vanuit het hele land komen naar Rotterdam voor het spectaculaire aanbod van het grootste natuur filmfestival van Nederland.

Programma
Het scala aan natuurfilms is breed: van de nieuwste documentaires van David Attenborough tot echte Rotterdamse natuur in een film over de Zevenhuizerplas. Het programma bestaat uit maar liefst veertig topfilms waaronder Vogeleiland Griend van Thomas Klomp, Namibia’s Desert Kingdom en de Just Diggit-documentaire Rainmakers. Op zondag sluit het festival af met de 3D-film Wonders of the Sea. Voorafgaand en na afloop van de films zijn er interessante lezingen. Daarnaast kan er een hapje en drankje worden genuttigd in het gezellige natuurcafé en ook voor de jeugd is er van alles te doen.

Openingsfilm
Het Wildlife Film Festival Rotterdam trapt dit jaar af met de waanzinnige natuurfilm Arjan’s Big Year waarmee hij aandacht vraagt voor bedreigde vogelsoorten. Amsterdammer Arjan Dwarshuis trok vorig jaar de wereld rond en spotte maar liefst 6.852 soorten en vestigde hiermee een nieuw wereldrecord! De vogelliefhebber bezocht 40 landen, waaronder Verenigde Arabische Emiraten, Sri Lanka, India, Maleisië, de Filippijnen, Ecuador, Suriname en Argentinië. Zijn bijzondere reis waarin hij de heetste woestijnen trotseert en zich een weg baant door de meest afgelegen tropische regenwouden om vogels te spotten, is voor het eerst te zien op het WFFR.

Over WFFR
Het doel van het Wildlife Film Festival Rotterdam is het creëren van meer bewustzijn voor de natuur en het bieden van een platform voor wildlife filmmakers in Nederland. WFFR werkt samen met onder meer Natuurmonumenten, Provincie Zuid-Holland en de ASN Bank. Het Wildlife Film Festival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl. Het volledige programma van WFFR is vanaf 1 oktober te vinden op de website www.wffr.nl. Dan gaat ook de kaartverkoop van start.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons