Wij vs Zij #24 – Wie bepaalt het gesprek?

- Pakhuis de Zwijger

Naar welke sector je ook kijkt; taal, definities, narratieven en frames zijn altijd aanwezig. Wie bepaalt welke vorm deze aannemen en welke vormen dominant zijn? Ofwel, wat zijn onderliggende machtsstructuren bij het definiëren van geaccepteerde terminologie en narratieven binnen verschillende sectoren? Op welke manier sluiten dominante verhaallijnen bepaalde perspectieven in of uit? Wie bepaalt de begrenzing van publieke discussies? Waar ligt de scheidslijn tussen transparantie, objectiviteit en subjectiviteit? Wie wordt een podium of platform geboden en welke consequenties heeft dat? Hoe verschuift dat wat we onder algemeen geaccepteerd gedachtegoed scharen en wie veroorzaken deze verschuiving?

Gratis reserveren kan via de Website van Pakhuis de Zwijger:
https://dezwijger.nl/programma/definitiemacht

Sprekers

Yasmina Haifi – Cultureel antropologe met jarenlange werkervaring als adviserende en leidinggevende bij ambtelijke organisaties, politiek, een grote bank en de non-profitsector

Seada Nourhussen – Hoofdredacteur One World

Max Arto de Ploeg – Projectleider Week tegen Racisme en programmamaker bij Inclusieve Stad bij Pakhuis de Zwijger

Moderator

Annebregt Dijkman – Adviseur diversiteit & radicalisering en auteur ‘Heb je een boze moslim voor mij?’

Over het programma
In dit programma verkennen we het concept definitiemacht binnen verschillende domeinen, zoals beleid, activisme, culturele podia en de media. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen nemen we frames, taal en publieke gesprekken onder de loep en kijken we naar mogelijkheden tot verandering. Het doel van het programma is om meer kennis en bewustzijn te creëren met betrekking tot het concept van ‘definitiemacht’ en de consequenties die het met zich meebrengt. Daarnaast kijken we naar de invloed van activisten of organisaties op definitiemacht.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons