Maar wanneer zetten deze alarmerende berichten ons echt in actiemodus, en wanneer drijven ze ons juist bibberend in een hoekje? Op 5 juni bekijken we verschillende campagnes en hun makers, analyseren de tactieken en testen bij jou als publiek hoe effectief ze zijn.

Wanneer kunnen gevoelens van angst een productieve uitkomst hebben? Wat kunnen andere emoties ons bieden in de strijd tegen klimaatverandering? En wat doet angst überhaupt met ons?

We spreken met dichter en ingenieur Dina El Filali, milieupsycholoog Karlijn van den Broek (Universität Heidelberg), sociaal wetenschapper Shivant Jhagroe (Universiteit Leiden / Leiden University), milieuadviseur Jan Paul van Soest (auteur van o.a. De Twijfelbrigade), campagnemaker Annemarie Pronk (Klimaatverbond Nederland) en Rebel Ties (Extinction Rebellion Amsterdam) (niet op foto). Theatermaker, journalist en schrijver Mounir Samuel gidst ons als moderator door deze kwesties.

Over dit programma
Who’s afraid of climate change? is een programma dat TivoliVredenburg in samenwerking met de Angstfabriek organiseert. De Angstfabriek van Critical Mass is een project gericht op het ontmantelen en begrijpen van angst. Bij het kopen van een kaartje voor dit programma krijg je een kortingscode toegestuurd om de virtual reality-pop up experience de Angstfabriek te bezoeken.