Wereldvluchtelingendag 2019: Samen een Bakkie Doen?

- Humanity House

Het is een typisch Nederlandse uitnodiging: Bakkie doen? Maar ook in de rest van de wereld gebruikt men koffie om elkaar te leren kennen of even bij te praten. De smaak en het ritueel zijn overal anders, maar de betekenis is universeel: koffie verbindt!

Om wederzijds begrip te kweken en de integratie van vluchtelingen te bevorderen, organiseert VluchtelingenWerk Nederland daarom ook dit jaar weer op Wereldvluchtelingendag de actie ‘Bakkie Doen’. Overal in het land bieden vluchtelingen koffie aan voorbijgangers aan, om op een laagdrempelige manier ontmoetingen tot stand te brengen.

Voor de Haagse editie doen VluchtelingenWerk Nederland en Humanity House samen een bakkie. Ons museumcafé wordt de hele dag omgetoverd tot het Bakkie Doen Café. Hier kun je op 20 juni een (gratis) kopje koffie drinken met iemand die gevlucht is. Om 16.00 is er een borrel met muziek.

Daarnaast is ons museum die dag voor slechts 1 euro te bezoeken. Dus heb je zin in een bakkie en een verhaal? Kom dan gerust bij ons binnenlopen.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons