Afgelast: Ontmoeting Akhrat & Lidija

- Humanity House

In verband met het Coronavirus (COVID-19) en de maatregelen vanuit de overheid, is ons museum van zaterdag 14 maart tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Hierdoor hebben wij besloten niet meer deel te nemen aan Wereldreis door eigen stad.

EVENEMENT – Op zaterdag 21 maart kun je weer op ‘Wereldreis door eigen stad’. De leukste stedentrip door Den Haag vol ontdekkingen en verrassende ontmoetingen. Elk jaar organiseert de gemeente Den Haag deze dag om bewoners met elkaar te verbinden en de diversiteit van de stad te vieren.

De ‘Wereldreis door eigen stad’ neemt je mee langs meer dan 35 bijzondere culturele, maatschappelijke en religieuze organisaties. Je kunt meedoen met workshops, stadswandelingen en rondleidingen. Ook het Humanity House doet mee en opent haar deuren voor de wereldreizigers.

Storytelling Event

Normaal gesproken hoor je in het Humanity House de verhalen van acht (voormalig) vluchtelingen via interactieve video’s. Speciaal voor ‘Wereldreis door eigen stad’ hoor je twee van deze verhalen live. Akhrat Selevani en Lidija Zelovic zijn namelijk persoonlijk aanwezig om hun verhaal te vertellen en met jou in gesprek te gaan.

Akhrat ontvluchtte in 2005 met haar familie de oorlog in Irak. Ze was toen zes jaar. Eenmaal in Nederland woonde ze acht jaar lang in tien verschillende asielzoekerscentra. Akhrat vertelt over haar jeugd en hoe het is om als kind op te groeien in een azc.

Lidija vluchtte op 21-jarige leeftijd uit (voormalig) Joegoslavië naar Nederland. Ze werkt nu als filmmaker. In haar films probeert ze erachter te komen wat oorlog met mensen doet en of verzoening mogelijk is. Lidija vertelt over haar herinneringen aan (voormalig) Joegoslavië, het besluit om te vluchten, haar aankomst in Nederland, en over hoe ze thema’s als oorlog en verzoening nu in haar werk behandelt.

Wil je meer verhalen horen? Dan kun je tijdens Wereldreis door eigen stad het museum met 50% korting bezoeken. Let op: Door de realistische en indrukwekkende ervaringsreis is het museum geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen alleen naar het museum onder begeleiding van een volwassene.

Je kunt ervoor kiezen om alleen naar het (gratis) gesprek te gaan of om ook (betaald) het museum te bezoeken, waarin je zelf ervaart hoe het is om te vluchten.

RONDE 1

14.00 – 14.45 Levensverhaal Akhrat

RONDE 2

15.15 – 16.00 Levensverhaal Lidija

Je kunt gewoon binnenlopen bij ons museum, of met de speciale Wereldreisbussen en stadsfietsen naar ons toe komen. Meer info daarover vind je op de website van Wereldreis door eigen stad.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons