Wereldpremière: Onverharde Weg naar Vrede tijdens #MtMF19

-
Op zaterdag 23 maart gaat de documentaire Onverharde weg naar vrede (regie: Jaap van ’t Kruis) in wereldpremière tijdens het Movies that Matter Festival 2019, in het competitieprogramma Activist

Tijdens het Movies that Matter Festival 2019 gaat de documentaire van Nederlandse bodem Onverharde weg naar vrede in wereldpremière. De film wordt gedurende het festival meerdere keren vertoond.

Vertoningen
Zaterdag 23 maart – 17:15 uur Theater aan het Spui (Wereldpremière)
Zondag 24 maart – 19:00 Filmhuis Den Haag
Maandag 25 maart – 19:00 Filmhuis Den Haag
Dinsdag 26 maart – 21:30 Filmhuis Den Haag

Na de premiere op 23 maart zal er een gesprek plaatsvinden met Jaap van ‘t Kruis en hoofdpersonage en activist Farid Julicué onder leiding van Sytske Jellema.

Onverharde weg naar vrede
Decennia van oorlogsgeweld hebben de bewoners van het Colombiaanse dorp Caldono -één van de meest belegerde dorpen van de oorlog in Colombia- zwaar getraumatiseerd. Nu het vredesverdrag met de FARC ondertekend is, wil de leider van de gemeenschap, Farid Julicué, zich volledig inzetten voor de vrede; de FARC-guerrilla’s die ooit uit Caldono vertrokken, om hun eigen dorp te bestoken, zullen terugkeren. Is er plek voor de voormalige rebellen en hoe zien de dorpelingen dat? ‘Onverharde weg naar vrede’ toont het uiterst complexe en wankele proces van verzoening, met een uitkomst die allesbehalve eenduidig is.

Festivalgasten
Gemeenschapsleider Farid Julicué is speciale gast van het festival en neemt deel aan Q&A’s en ontmoetingen met het publiek. Ook regisseur Jaap van ’t Kruis (Koppig Dorp, Nederland van Boven), die het vertrouwen van de dorpsbewoners en unieke toegang tot de FARC heeft verkregen, is te gast.

Onverharde weg naar vrede is een productie van DOXY Films en EO, mede mogelijk gemaakt met steun van het NPO-fonds. De documentaire wordt op woensdag 22 mei om 22:55 uitgezonden bij EO 2Doc op NPO2.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons