Walk of Peace Utrecht

-

Mensen, wie zij ook zijn, delen met elkaar het verlangen naar vrede. Daarom ontmoeten we elkaar tijdens de Walk of Peace in buurthuizen, kerken, moskeeën, scholen en op straten. We verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld die leven met geweld. We oefenen met elkaar de vrede.

Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de ca. 4,5 km lange route naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Tijdens de wandeling kun je verschillende plekken en organisaties in Utrecht leren kennen, waar je anders misschien niet zo gauw zou komen.

Je kunt bijvoorbeeld de Ulu-Moskee bezoeken, je ziet een monument voor “eenzaam gestorvenen” bij het Catharijneconvent, kunt een kijkje nemen in de Geertekerk, de Oud-katholieke Gertrudiskathedraal en haar geschiedenis, we komen langs het Broodhuis en de Liberaal-Joods Gemeente, De Graalbeweging en het Leger des Heils, en ontdekken vele bijzondere plekken in Utrecht die herinneren aan oorlog en vrede, inzet voor de stad en zorg voor elkaar.

Uiteindelijk eindigt de route in de Domkerk waar cabaretier en PAX Ambassadeur Vincent Bijlo de wandeling afsluit en  zijn kijk op vrede deelt. Tevens ontvang een kleine verrassing waarmee je, net als Vincent, ook jouw kijk op vrede kunt delen. Er is prachtige muziek en onder het genot van een drankje en Syrische hapjes kan je gezellig napraten.

Meer informatie en aanmelden: www.vredesweek.nl/utrecht.

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons