Voorpremière The Miseducation of Cameron Post @ Kriterion Amsterdam

-
Op donderdag 14 maart om 19:00 vindt er tijdens de HeForShe Arts Week Amsterdam 2019 een speciale voorpremière van The Miseducation of Cameron Post plaats in Kriterion in Amsterdam.

Na succesvolle lanceringen in New York in 2016 veroverde de HeForShe Arts Week in 2017 en 2018 steden zoals Londen, Parijs, Bangkok, Reykjavik, Madrid, Stockholm, Panama City, Santiago de Chile, Sao Paulo en Mexico City. Nu komt de #HeForShe Arts Week voor de tweede keer in Amsterdam. Vanaf Internationale Vrouwendag t/m 15 maart is dit een week vol kunst en cultuur met als doel mannen te betrekken bij de strijd voor gendergelijkheid.

The Miseducation of Cameron Post
Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Sprankelende boekverfilming speelt zich af in de jaren negentig.

Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Na afloop van de film vindt er in het filmtheater een nagesprek plaats tussen Un Women Nederland directeur Marije Cornelissen en Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid voor D66. In het nagesprek wordt het verhaal in de film verbonden met de situatie in Nederland. Vera Bergkamp heeft recent een voorstel gedaan om homogenezingstherapie in Nederland te verbieden. Want ook in Nederland worden mensen niet altijd geaccepteerd als wie zij zijn, en worden zij soms onder druk gezet door hun omgeving om een ’therapie’ te ondergaan zoals in deze film beschreven.

The Miseducation of Cameron Post draait tevens op Movies that Matter Festival 2019.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons