Verkiezingsdebat Duurzame Handelsketens

-

 

 

Hoe ziet wetgeving voor duurzame handel eruit? Kan de overheid komen tot meer coherent beleid op het vlak van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? Welke rol speelt sectorale samenwerking tussen bedrijven, vakbonden en de overheid hierin? Op 11 maart om 19.00 uur gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over duurzame handelsketens. Dit debat wordt georganiseerd door CNV Internationaal, FNV en Mondiaal FNV, MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt via livestream uitgezonden vanuit Nieuwspoort, Den Haag. 

Nederland is een echt handelsland en zelfs de tweede EU-importeur van goederen uit lage inkomenslanden, zoals kleding, palmolie, groente en fruit. Internationale handel is goed voor de Nederlandse economie en schept miljoenen banen wereldwijd. Tegelijkertijd zien we dat globalisering negatieve effecten kan hebben op mensenrechten en milieu.

Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn ambitieus om samen verder te werken aan internationaal verantwoord ondernemen, maar zien in de praktijk nog altijd veel misstanden in de internationale ketens. Samen willen we deze misstanden in internationale ketens aanpakken en de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen dichterbij halen. Maar dan hebben we wel een overheid nodig die minstens zo ambitieus is. Tijdens dit debat krijgen (kandidaat-) Kamerleden de kans hun plannen op dit vlak uit de doeken te doen.

Met o.a.

  • Mahir Alkaya (SP)
  • Hans Vijlbrief (D66)
  • Danielle Hirsch (GL)
  • Bert van Steeg (CDA)
  • Kavish Bisseswar (PvdA)

Tip: Zet 11 MAART 19.00 UUR met de link in je agenda

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons