V4T@Leiden | Filmscreening en discussie ‘Last Train Home’

De vertoning van de film ‘Last Train Home’ vindt plaats op 28 september 2017 en is onderdeel van het jaarlijkse festival Voice4Thought in Leiden.

‘Last Train Home’ is een documentaire waarin het Chinese echtpaar Zhang gevolgd wordt, fabrieksarbeiders die, net zoals 13 miljoen andere Chinezen, een keer per jaar met Nieuwjaar terug reizen naar hun gezin. Ze hebben moeite met hun gezin bijeen houden, vooral omdat ze hun kinderen maar een keer per jaar zien. Bij thuiskomst dit jaar geeft hun rebelse dochter te kennen dat ze wil stoppen met school, wil verhuizen en van plan is ook in de fabriek te gaan werken. Ze heeft het gevoel dat ze in de steek is gelaten door haar ouders en zoekt meer zelfstandigheid. De Zhangs vragen zich af of hun offers en keuzes wel ten goede zijn gekomen van het gezin en proberen wanhopig de eenheid te herstellen.

Naderhand zal er een discussie over de film plaatsvinden, geleid door Drs. Anne Sytske Keijser, docent Moderne Chinese taal, literatuur en film aan Universiteit Leiden.

De filmscreening en discussie zijn gratis toegankelijk.
De film zal met Engelse ondertiteling worden vertoond en de discussie naderhand zal in het Nederlands gevoerd worden.

Zie de website van Leiden Global voor meer informatie over de film en de website van Voice4Thought voor het volledige programma van het festival.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons