Vrijdag 18 september, van 15.30 – 18.00 uur, in de Domkerk in Utrecht én via een livestream. (Toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.)

Dé aftrap van de Vredesweek. Tijdens de Vredesweeklezing verkennen drie inspirerende sprekers het thema ‘Vrede verbindt verschil’:

  • Natascha van Weezel, schreef het boek Thuis bij de vijand. Moslims en joden in Nederland en maakte de documentaire Natascha’s beloofde land.
  • Hans Alma, schreef het boek Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld en is bijzonder hoogleraar religieus humanisme en compassie aan de VU.
  • Enis Odaci, is publicist en hoofd online van Volzin, magazine voor religie en samenleving. Ook is hij voorzitter van stichting Humanislam – een denktank voor islamitisch humanisme – en adviseur en spreker over interreligieuze dialoog, diversiteit en inclusie.

Dompredikant Ds. Willem Roskam zal de lezing openen en afsluiten. Anna Timmerman, directeur van PAX, zal de sprekers introduceren en het vraaggesprek met het publiek leiden.

Programma

15:30 – 16:00 uur: inloop
16:00 – 17:15 uur: lezingen en reacties uit publiek
17:15 – 18:00 uur: hapje en drankje