Uit onderzoek blijkt dat we meestal meebewegen met wat zich aandient. Ons krachtigste vermogen blijkt ons aanpassingsvermogen. De realiteit is, dat wat we vandaag als toekomst verguizen, morgen toch door ons wordt aanvaard of zelfs omarmd. Hoe oefen je je eigen realiteitsbesef? Hoe neem je verantwoordelijkheid, voor jezelf of een naaste? Wat zijn de vragen die we ons moeten stellen?

Er wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ouder worden in Amsterdam. Zo ook door de vakgroep Aging & Later Life van Amsterdam UMC. Prof. dr. Cees Hertogh en prof. dr. Bianca Schuurman zijn onderzoekers van Amsterdam UMC die samenwerken in het programma Aging & Later Life binnen het onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Hadassah de Boer gaat met ze in gesprek over hoe lastig we het vinden om écht vooruit te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

Schrijfster Nelleke Noordervliet vertelt over hoe zij en haar schoonmoeder te laat waren.

De muziek wordt verzorgd door Lust for Life, het eerste Amsterdamse popkoor voor senioren. 40 Vitale ouderen tussen de 70 en 90 jaar zingen de longen uit hun lijf op de muziek van Elvis tot Armin van Buuren. Zingen houdt het hart jong en Lust for Life is daarvan het levende bewijs.

Bekijk alle data van de UP! talkshows hier

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500