The Hague Hacks

-

Wat kunnen nieuwe technieken zoals Block Chain, Artificial Intelligence en Big Data betekenen voor  recht, vrede, ontwikkeling en humanitaire hulp? The Hague Hacks brengt technische experts en NGO professionals bij elkaar om mogelijkheden te verkennen en nieuwe connecties te leggen. In een dag vol seminars, workshops, kunst, pitches en persoonlijke verhalen brengen we de werelden van nieuwe technologie enerzijds en vrede&recht anderzijds dichter bij elkaar.

Het evenement vindt plaats van 10-18u in The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag. Studenten doen gratis mee, anderen betalen € 15,- (inclusief lunch, koffie/thee en borrel). Tickets hier verkrijgbaar.

Op vrijdag 8 december vindt  The Hague Hacks 2017 plaats. Bij dit evenement zoeken we naar de verbinding tussen technische experts en professionals uit de NGO wereld om tot een zinvolle uitwisseling te komen over de vraag wat nieuwe technieken zoals block chain, artificial intelligence en big data kunnen betekenen voor de wereld van recht, vrede, ontwikkeling en humanitaire hulp.

We hebben in de ochtend een seminar en een uur vol inspirerende pitches en persoonlijke verhalen. In de middag gaan we uiteen in verschillende ‘tafels’ om de mogelijkheden en uitdagingen van verschillende technische toepassingen te bespreken. Thema’s zijn onder meer: de ethische toepassing van Artificial Intelligence, het zichtbaar maken van polarisatie in de NL samenleving, het ondersteunen van digitale activisten in conflictgebieden en dictatoriale systemen, de mogelijke toepassingen van Block Chain in humanitaire hulp, en digitale veiligheid voor mensenrechtenverdedigers.

We hebben o.a. een Syrische online activist, een Marokkaanse mensenrechtenverdediger, een technisch epert van het ministerie van Defensie en nog heel veel meer.

Voor meer informatie en het volledige programma, kijk op onze website: www.thehaguehacks.org, of op onze facebookpagina.

Het evenement vindt plaats van 10-18u in The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag. De kosten zijn gratis voor studenten en € 15,- voor alle anderen (inclusief lunch, koffie/thee en borrel). Boek je ticket hier.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons