The Blacklist: het berechten van oorlogsmisdadigers

- Humanity House

Wie is verantwoordelijk voor de oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe moeten de daders berecht worden? Experts en activisten gaan met elkaar in gesprek over gerechtigheid en verantwoording. Dat doen zij in een paneldiscussie tijdens de boeklancering van The Blacklist

The Blacklist biedt gedetailleerde informatie over bijna honderd individuen. Deze personen worden beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Syrië. In het boek komen ook de politieke en juridische mogelijkheden om deze individuen te bestraffen aan bod. Dit boek is gepubliceerd door Pro Justice.

Over de sprekers

Wael Sawah is directeur van Pro Justice en hoofdredacteur van The Syrian Observer. Sawah is voormalig Executive Director van The Syrian Center for Media and Freedom of Expression.

Marjolein Wijninckx is hoofd van het Middle East Program bij PAX. Daarnaast richtte zij in 2003 het PAX’s Syria Program op.

Diab Serriya is directeur van Association of Detainees and the Missing in Sednaya Prison. Daarnaast is hij mensenrechtenactivist en ex-gedetineerde.

Habib Nassar is directeur van de afdeling Policy and Research bij Impunity Watch. Hij is een advocaat en mensenrechtenactivist en heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van mensenrechten en overgangsjustitie. Nassar modereert de paneldiscussie.

Over de organisator

De paneldiscussie wordt georganiseerd door Impunity Watch en Pro Justice.

Impunity Watch is een non-profit mensenrechtenorganisatie. De organisatie streeft naar het bestrijden van straffeloosheid voor ernstige mensenrechtenschendingen, vooral in landen die oorlog en geweld hebben meegemaakt. Impunity Watch heeft als doel lokale gemeenschappen te helpen om gerechtigheid te zoeken voor mensenrechtenschendingen en systematisch onrecht.

Pro Justice is een non-profit organisatie die streeft naar het handhaven van verantwoording en het bestrijden van straffeloosheid voor oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. Om dit te realiseren, werkt Pro Justice samen met besluitvormers en gelijkgestemde groepen. De organisatie richt zich op landen waar burgeroorlogen woeden en natuurrampen plaatsvinden, maar focust zich met name op het Midden-Oosten.

Bij het event worden gratis exemplaren van The Blacklist uitgedeeld.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons