STRP Scenario #9: an online evening with Jonathan Safran Foer

-
Op 1 oktober onderzoekt kunst en technologiefestival STRP verschillende methoden van collectieve en individuele actie tijdens een live, online avond met auteur Jonathan Safran Foer.

Jonathan Safran Foer’s recente boek ‘Het klimaat zijn wij – de wereld redden begint bij het ontbijt’ is een oproep tot actie. De wetenschap is duidelijk: wat we eten is van enorme invloed op klimaatverandering. Waarom is het dan toch zo lastig is om hier naar te handelen? Foer presenteert het essentiële debat van onze tijd zoals niemand anders dat kan: in een doordacht en levendig betoog, vol wetenschap, filosofie én een oplossing. Roanne van Voorst is de moderator van de avond.

Let op dit is een eenmalig, LIVE evenement.
Voertaal: Engels
Tickets (€5,-) en meer informatie via strp.nl

STRP biedt sinds 2006 nieuwe scenario’s voor de toekomst, dialoogsessies, een festival, een internationale tentoonstelling, workshops, rondleidingen, een uitgebreid educatief programma, muziek en performances. STRP gelooft dat de noodzakelijke veranderingen om te komen tot een gezonde ecologie, economie en een onverdeelde samenleving, fundamenteel en radicaal moeten zijn. We gaan het niet redden met snelle designeroplossingen en een blind vertrouwen in nieuwe technologie.

Al voor het uitbreken van de COVID-19 pandemie besloot STRP om het jaarprogramma 2020-21 te focussen op de spanning tussen individualiteit en collectiviteit. STRP Scenario #9: an evening with Jonathan Safran Foer is het eerste gesprek in een serie op zoek naar nieuwe vormen van collectiviteit, en individualiteit.

Jonathan Safran Foer is de auteur van drie romans: Everything is Illumitated (2002), Extremely Loud and Incredibly Close(2005) en Here I Am (2016). Hij schreef ook Eating Animals (2009), een gerenommeerd en invloedrijk onderzoek naar de ethiek van veeteelt. Foer woont in Brooklyn, New York en doceert Creative Writing aan New York University.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons