Scoop: Playtime

- Humanity House

Het is een populair fenomeen: de digitale detox. Waarom willen we ontsnappen aan de digitale wereld? En welke invloed heeft deze wereld eigenlijk op ons leven?

Fotograaf Ludwig Ander-Donath laat met zijn fotografieproject Playtime zien dat daadwerkelijk ontsnappen en offline gaan niet mogelijk is. In deze editie van Scoop gaat Yair Callender met hem in gesprek.

De digitale wereld beïnvloedt alle aspecten van ons leven, ook wanneer we het niet doorhebben, aldus Ludwig Ander-Donath. Hij brengt in zijn project plaatsen in beeld die staan voor technologische vooruitgang, zonder dat de kijker exacte informatie krijgt over wat er is afgebeeld. Wat kunnen we opmaken uit de architectuur en wat zeggen deze plaatsen over de wereld waarin we leven?

Een Haagse muzikant laat zich inspireren door de foto’s van Ludwig en geeft hier op muzikale wijze invulling aan. De muzikant wordt later bekend gemaakt.

Scoop staat voor het brengen van nieuwe verhalen en muziek. Fotografen en muzikanten delen werk dat nog in ontwikkeling is en laten je met een nieuwe blik naar de wereld kijken. Kunstenaar Yair Callender gaat elke editie in gesprek met fotografen van over de hele wereld die maatschappelijke vragen centraal zetten in hun werk.

Scoop is een samenwerking tussen Humanity House, Popradar Den Haag en Docking Station.

Sprekers & artiesten

Ludwig Ander-Donath is documentair fotograaf. Hij woont in Hamburg.

Yair Callender is een Haagse kunstenaar. Hij maakt sculpturen en ander ruimtelijk werk, soms monumentaal, soms op de grens tussen autonoom werk en meubels. Aan de basis staat zijn onderzoek naar spirituele en symbolische ornamenten en vormen. Wat is de inherente betekenis van vormen die verder reikt dan de esthetische waarde?

Docking Station is een fotografieplatform dat als doel heeft maatschappelijk relevante fotografieprojecten te laden met nieuwe expertise, zodat het weer een nieuw publiek bereikt. Ze nodigen jonge, internationale fotografen uit om een maand lang in Nederland aan hun project te werken en in contact te komen met een groot creatief en inhoudelijk netwerk.

https://humanityhouse.org/agenda/scoop-playtime/

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons