Het is een typisch Nederlandse uitnodiging: Bakkie doen? Maar ook in de rest van de wereld gebruikt men koffie om elkaar te leren kennen of even bij te praten. De smaak en het ritueel zijn overal anders, maar de betekenis is universeel: koffie verbindt!

Om wederzijds begrip te kweken en de integratie van vluchtelingen te bevorderen, organiseert VluchtelingenWerk Nederland daarom ook dit jaar weer op Wereldvluchtelingendag de actie ‘Bakkie Doen’. Overal in het land bieden vluchtelingen-barista’s koffie aan voorbijgangers aan, om op een laagdrempelige manier ontmoetingen tot stand te brengen.

Voor de Haagse editie hebben VluchtelingenWerk Nederland en wij de handen ineengeslagen. Ons museumcafé wordt de hele dag omgetoverd tot Bakkie Doen Café. Hier kun je op 20 juni een (gratis) kopje koffie drinken met een vluchteling. Ook is de bijzondere tentoonstelling Zachte Ogen van fotograaf Joost van den Broek bij ons te zien en kun je voor maar 1 euro onze ervaringsreis doen. Dus heb je zin in een bakkie en een verhaal? Kom dan gerust bij ons binnenlopen!