Voor de ondernemende, maatschappelijk betrokken starter begint het najaar van 2017 met een nieuwe uitdaging. Starters4Communities Rotterdam start in september met het trainingsprogramma sociaal ondernemen. Als starter met interesse of ambitie in sociaal ondernemen, met de ambitie om het CV te versterken en een groter netwerk op te doen kun je je nu nog aanmelden!

 

Rotterdam – Het Rotterdamse Starters4Communities-programma vormt voor jonge professionals een fantastische start van een inspirerende carrière. Een groep ambitieuze, betrokken en creatieve deelnemers gaan in 4,5 maand aan de slag om bewonersinitiatieven te versterken. De deelnemers volgen intensieve workshops in sociaal ondernemen en brengen uiteindelijk de opgedane kennis direct in de praktijk.

 

Het traject bestaat uit iets meer dan 20 wekelijkse bijeenkomsten met workshops over diverse onderwerpen, zoals; crowdfunding, innoveren, theory of change, businessmodellen en nog veel meer.  Naast de deze workshops werk je actief aan je persoonlijke ontwikkeling en word je gecoacht door S4C. Aan het eind van het traject hebben de deelnemers een sterke start gemaakt om als sociaal ondernemer of ondernemend professional aan de slag te gaan.

 

Deelnemers variëren van maatschappelijk betrokken eindejaars studenten of afgestudeerden HBO en WO, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, meer werkervaring willen opdoen of sociaal willen ondernemen. Van de 578 deelnemers die al deelnamen aan de programma’s vond maar liefst 58% al voor afloop van het traject werk op niveau, en begon 28% voor zichzelf. 

 

Met het programma van Starters4Communities Rotterdam ontwikkelen starters (sociaal) ondernemende vaardigheden die aansluiten op de ontwikkelingen binnen de huidige arbeidsmarkt. S4C geeft starters de vaardigheden om tot relevante oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te komen om de stad Rotterdam sterker en mooier te maken. Het gaat om samenwerken, innoveren, netwerken, inspireren, ontwerpen, experimenteren, implementeren en evalueren. Deze nieuwe vaardigheden en tools worden gelijk in de praktijk gebracht om bewonersinitiatieven te helpen een professionaliseringsslag te maken. Dit alles gebeurt onder het mom: ‘Samen sterker’.

 

Op 22 september start het trainingsprogramma van Starters4Communities Rotterdam. Heb je interesse, of ken je iemand die deze kans niet mag missen? Meld je dan nu nog aan, zodat jij vrijdag aanstaande nog kunt beginnen: http://www.starters4communities.nl/sociaal-ondernemen-rotterdam/

 

Voor vragen kun je Starters4Communities Rotterdam bereiken door een e-mail te sturen naar:

kimberlij@starters4communities.nl, of paul@starters4communities.nl.