Reis mee met een shirt: hoe transformeren we de kledingketen?

-

Graag nodigen CNV Internationaal, Mondiaal FNV, Fair Wear Foundation en Kuyichi je uit voor onze virtuele workshop ‘Reis mee met een shirt: hoe transformeren we de kledingketen’ tijdens de SDG Action Day op vrijdag 25 september om 14:00-15:15 uur.

Tijdens deze workshop reis je mee met een eerlijk shirt: van de fabriek in Bangladesh tot de etalage in Nederland. We kruipen virtueel in de huid van de kledingfabrikant, de brandmanager van een duurzaam kledingmerk, de textielwerknemer die actief is bij de lokale vakbond, de overheid en de consument. Denk mee en ervaar voor welke keuzes zij staan om de kledingketen te transformeren naar een eerlijke keten.

SDG 8: FATSOENLIJK WERK VOOR IEDEREEN

Fair Wear Foundation, Mondiaal FNV en CNV Internationaal zetten zich in voor SDG 8.
De coronapandemie heeft eens te meer de kwetsbaarheid van onder meer de kledingketen laten zien. Textielwerknemers verliezen hun baan omdat orders door Europese kledingmerken worden geannuleerd, vakbonden staan meer dan ooit onder druk en overheden staan voor grote uitdagingen. Tijdens deze workshop ontrafelen we de keten, ervaren we de uitdagingen én werken we samen aan oplossingen om dit ontwikkelingsdoel te behalen. Van een leefbaar loon tot veilige werkomstandigheden.

MELD JE NU AAN!

  • Waar: online via Zoom, als onderdeel van de #SDGactionday
  • Georganiseerd door: Fair Wear Foundation, Mondiaal FNV, CNV Internationaal en Kuyichi 

Voor meer informatie, prijzen en tickets: www.sdgnederland.nl/sdg-action-day-2020-tickets

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons