PUM Conferentie: Jeugdwerkgelegenheid in migratielanden

-

In veel lage-inkomenslanden zijn er goede kansen om het economisch perspectief van jongeren aanzienlijk te verbeteren. Bijvoorbeeld door het creëren van nieuwe banen of het stimuleren van ondernemerschap.

 

Met name op het Afrikaanse continent dragen wijdverspreide werkloosheid, armoede en een gebrek aan hoogwaardige banen bij aan sociale onrust en politieke instabiliteit. Een dergelijk gebrek aan perspectief vormt vaak een factor in de beslissing van jongeren om te migreren. Het thema jeugdwerkgelegenheid staat dan ook hoog op de internationale ontwikkelingsagenda. 

Tegen deze achtergrond organiseert PUM Netherlands senior experts een conferentie die in het teken staat van praktische ondersteuning aan bedrijven om jeugdwerkgelegenheid te verbeteren. Het programma spitst zich toe op twee belangrijke pijlers: het ondersteunen van jonge, startende ondernemers (door middel van Incubators) en het versterken van het beroepsonderwijs waardoor jongeren een betere kans maken op een passende baan in het Midden- en Kleinbedrijf. De conferentie vindt plaats op:

Dinsdag 6 maart 2018

Bezuidenhoutseweg 12 – Den Haag – Malietoren

12.00 uur – 17.00 uur

PUM viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. We zijn dan ook zeer verheugd dat Christiaan Rebergen, directeur-generaal Internationale Samenwerking, de key note speech zal verzorgen. Dagvoorzitter is mevrouw Marije Balt, oud-diplomaat en deskundige op het gebied van postconflictlanden in Afrika. Onder meer Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, zal spreken tijdens de conferentie evenals Ankie van Wersch van ENVIU en Ton Dietz, voormalig directeur van het Afrika-Studiecentrum in Leiden en Platformlid van INCLUDE, het Knowledge Platform on Inclusive Development Policies

Aanmelden

Gaat uw interesse uit naar het onderwerp van de conferentie en wilt u er graag bij zijn? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar conferentie@pum.nl.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons