Vanaf dit weekend komen wereldleiders bijeen tijdens de VN Klimaattop in Glasgow om te praten over klimaatverandering. Dit is hét moment voor protest maar vooral ook voor bewustwording en voor het mobiliseren voor klimaatrechtvaardigheid.

Kom daarom deze vrijdag, 29 oktober. naar de (gratis!) workshop “Protest 101” die wij als WECF organiseren tijdens de Nacht van de VN van de Nederlandse Jeugdraad. Onder leiding van Charisa Chotoe leer je in deze workshop hoe je zelf de straat op gaat voor een leefbaar klimaat voor iedereen! Je kan Charisa onder andere herkennen van het onderzoeksprogramma Propaganda op NPO 3). Ze gaat onder andere in gesprek met Kauthar Bouchallikht, parlementslid van Groen Links, over klimaatrechtvaardigheid, feminisme, protesteren en meer!

Ook hoor je meer van inspirerende activisten, schrijf je je eigen boodschap op ons mega spandoek, doe je mee aan een energieke quiz en geven we je alle tools om op 6 November ook mee te lopen met de klimaatmars!

Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 29 oktober, 19:30 – 21:00
Voor wie: Iedere (toekomstige) klimaat activist, feminist en changemaker (m/v/x)

Open deze link voor meer info en om je in te schrijven: https://www.njr.nl/nl/verhalen/feministen-bij-de-klimaatmars/ 

WECF, Women Engage for a Common Future, is een netwerk van 150 vrouwen-en milieuorganisaties in 50 landen. Ons doel is het versterken van vrouwelijk leiderschap en gendergelijkheid op het terrein van duurzaamheid. Dat doen we door te werken op drie thema’s: duurzame ontwikkeling, klimaat- en milieuactie en een gifvrije samenleving. Altijd vanuit feministische perspectief. Met onze activiteiten gericht op capaciteitsversterking, beleidsbeïnvloeding en het vergroten van bewustwording versterken we de positie van vrouwen wereldwijd.

Meer weten over ons werk? Ga naar www.wecf.nl 

Van 29 oktober om 19:00 t/m