Afgelast: PROJECT STARTBLOK

-

In verband met het Coronavirus (COVID-19) en de maatregelen vanuit de overheid, is ons museum van zaterdag 14 maart tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Hierdoor zal de tentoonstelling PROJECT STARTBLOK in Atrium Den Haag ook niet doorgaan.

 

Van 31 maart tot 30 april presenteert Humanity House de multimediale tentoonstelling PROJECT STARTBLOK in Atrium Den Haag. Via video, fotografie en tekst stap je in de wereld van vijf bewoners van wooncomplex Startblok Riekerhaven, waar jonge statushouders en Nederlandse studenten samen leven.

PROJECT STARTBLOK is een multimediale tentoonstelling van fotograaf Karijn Kakebeeke over het leven van Nahom, Leila, Isabella, Samer en Timo. Zij zijn alle vijf bewoners van wooncomplex Startblok Riekerhaven in Amsterdam. Sinds 1 juli 2016 wonen hier zo’n 565 jongeren tussen de 18 en 27 jaar samen. De helft zijn Nederlandse studenten en starters, de andere helft statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) uit voornamelijk Syrië en Eritrea. De Nederlanders en vluchtelingen wonen om-en-om, beheren het complex zelf en hebben een manifest ondertekend waarmee ze zich committeren aan de missie: ‘Building a future together’. Maar lukt dat ook in de praktijk?

Hoe is het om samen te leven met mensen van wie de achtergrond en geschiedenis zo anders zijn dan van die van jou? Wat ervaar je en waar loop je tegenaan? En, hoe zou jij zélf zo’n proces ervaren? In PROJECT STARTBLOK wordt de bezoeker met die vragen geconfronteerd.

De tentoonstelling is ontworpen als een kubus, als knipoog naar de containerwoningen op het wooncomplex. Je stapt hier letterlijk in, om zo in het dagelijkse leven van de Startblokbewoners te stappen. Door de speelse opzet en mix van media, weet de tentoonstelling je echt mee te nemen in de wereld en vraagstukken van de jongeren.

Locatie

PROJECT STARTBLOK is van 31 maart tot en met 30 april te zien in Atrium Den Haag. Openingstijden en adresgegevens. 

Het Atrium Den Haag is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van Den Haag. Er worden culturele, educatieve, maatschappelijke en commerciële evenementen en gratis toegankelijke tentoonstellingen georganiseerd. Stichting Atrium City Hall organiseert deze verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag, zoals het project Startblok in samenwerking met Humanity House.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons