Locatie: Humanity House

Een nieuwe blik op een actueel politiek thema én een heerlijke lunch; dat is wat je krijgt bij deze lunchlezing van filosoof en politicoloog Michael Onyebuchi Eze. Hij bespreekt de EU migratiedeals vanuit het perspectief van de Afrikaanse migratielanden. Hoe worden ze daar bestreden, erkend of juist gelegitimeerd?

De EU-migratiedeals met Afrikaanse landen; de formatiegesprekken met GroenLinks liepen erop stuk. Maar met een coalitie van D66, CDA, VVD en ChristenUnie staat het nu wel in het regeerakkoord. Door migratie-experts en vluchtelingenorganisaties is al veel over de deals gezegd en dan vooral over de slechte behandeling en opvang van migranten. Maar wat weten we over de invloed van deze deals op de politieke legitimiteit in de landen waarmee de akkoorden worden gesloten?

Michael Onyebuchi Eze gaat in op de sociaalpolitieke en economische gevolgen van de migratiedeals in Noord- en West-Afrika. Hoe worden daar de deals bestreden, erkend of juist gelegitimeerd? Ook nodigt hij het publiek uit om met hem mee te denken over mogelijkheden om deze deals om te buigen naar afspraken waarin moraal en ethiek meer leidend is.

De lunch wordt verzorgd door Juni Lekkernijen en kan meegenomen worden in de zaal.

Over de spreker

Michael Onyebuchi Eze. Politicoloog en filosoof. Michael doceert momenteel African political theory aan de Universiteit van Amsterdam en graduate study aan de Trinity Hall, University of Cambridge. Hij was een voormalige wetenschapper aan het Center for African Studies en het Martin Luther King Jr., Institute, allebei aan de Stanford University. Hij heeft ook gedoceerd aan universiteiten in Nigeria, Duitsland, VSA, Zuid-Afrika en Nederland.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.