Partindag 2017

-

Particuliere initiatieven nemen een bijzondere plaats in binnen de wereld van ontwikkelingssamenwerking naast overheden en grote NGO’s.  Het zijn ‘hartenveroverende’ initiatieven en daarom zijn ze van groot belang voor het draagvlak van ontwikkelingssamenwerking. Binnen Partin zijn deze organisaties landelijk georganiseerd en wisselen zij kennis en ervaring uit. Binnen Mondial Apeldoorn gebeurt dat lokaal.

Partin en Mondial Apeldoorn – dat dit jaar 20 jaar bestaat –  organiseren samen een dag waar PI van vele good practices kennis kunnen nemen, maar waar ze ook geconfronteerd worden met voorbeelden waar het mis ging. Van beide kun je leren.

De dag wordt geopend door John Berends, de burgemeester van Apeldoorn, en de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. John Berends gaat in op de vraag waarom en hoe de gemeente het PI ondersteunt, (de opvolger van) Liliane Ploumen gaat in op de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en welke rol het PI kan pakken.

Verder laten we tijdens deze dag zien wat er nodig is om je project goed op te zetten, te verduurzamen en tenslotte op eigen benen verder te laten gaan. De vele sprekers geven tips hoe je je organisatie voor het voetlicht kunt brengen en geld kunt genereren. Want het is mooi om hartenveroverend te zijn, maar die harten moeten ook wel voor je blijven kloppen.

Wat komt er zoal aan de orde?
We laten mensen aan het woord over hun sociaal ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen: Tamara den IJzerman over voedsel verbouwen in zoet en brak water, Chantal Heutink over I Care, Apenheul over hun MVO projecten. Lau Schulpen geeft een inkijkje in wat de wetenschap doet op het terrein van kleine goede doelen.

Ook is het mogelijk om zelf actief aan de slag te gaan in workshopvorm. Iris Barzilay en Margreet Jacobs leren je hoe je kwalitatief goede filmpjes kunt maken en hoe je overkomt als vlogger. Brand Out Loud leert je wat je kunt doen om een consistent beeld te schetsen van je PI, PIFworld gaat in op crowdfunding en fondsenwerving via evenementen, Martine Stoppenburg zet je aan het werk om erachter te komen wat er nodig is voor het goed opzetten van een project. En Bernadette van Houten laat zien wat de aandachtspunten zijn bij interculturele communicatie.

Dit onderwerp komt ’s middags terug in de korte film Als Ik Daar Ben. Filmmaker Marjolein Veldman ontmoette hoofdpersonen Amar, Saïda en Gyzlene een paar jaar terug en zag van dichtbij hoe zij veel tijd en energie steken in concrete projecten in Marokko. Hun verhalen staan symbool voor het verlangen van veel andere Nederlanders met roots ergens anders om iets te betekenen voor het land van herkomst.

Tussen de bedrijven door kunnen de aanwezigen in gesprek met interessante partners zoals Wilde Ganzen, The World’s Best News, De Dikke Blauwe, ViceVersa en Oneworld.

 

Het aanmeldingsformulier en het complete programma staat op https://www.kleinegoededoelen.nl/event/partin-dag-2017/

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons