Ook dit jaar kan je tijdens het Just Peace Festival weer een indrukwekkende documentaire zien in de sfeervolle tuin van het Vredespaleis. Dit jaar is het thema klimaatverandering en de invloed daarvan op het leven van mensen. De prijswinnende documentaire ‘Anote’s Ark wordt vertoond. Voorafgaand aan de film kan je al je vragen over klimaatverandering stellen aan verschillende experts.  

In Oceanië, op een van de meest afgelegen plekken ter wereld, ligt de eilandenstaat Kiribati. Volgens wetenschappers is Kiribati een van de eerste landen die door de opwarming van de aarde zal worden opgeslokt door de zee en spoedig onbewoonbaar zal zijn. De president van Kiribati, Anote Tong, staat voor de grote uitdaging zijn bevolking te redden van de ondergang en tegelijkertijd het klimaatprobleem te agenderen bij wereldleiders.

De prijswinnende film volgt zijn strijd tegen de achtergrond van de klimaatonderhandelingen in Parijs, afgewisseld met het persoonlijke verhaal van Tiemeri, een moeder van zes kinderen die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat haar familie kan emigreren naar het veilige vasteland van Nieuw-Zeeland.

Film & Gesprek

Voorafgaand aan de film introduceren verschillende deskundigen het thema van de film. Wat valt er met zekerheid te zeggen over de risico’s van klimaatverandering? En welke rol zal internationaal recht hierin gaan spelen? Met o.a. Maarten van Aalst (directeur van het Internationale Rode Kruis Klimaatcentrum) en Jeroen Vervliet (Directeur-Bibliothecaris van de Carnegie-Stichting). 

Tickets

Kaartverkoop voor dit evenement gaat via de website van het Vredespaleis.

Praat mee en blijf op de hoogte via ons Facebook-evenement.

Van 22 september om 20:00 t/m