Opening tentoonstelling: Ik Zie Vrede & What About a Group Portrait

-
Locatie: Humanity House & Het Nutshuis

Vanavond openen Humanity House en Het Nutshuis samen, twee exposities met afstudeerwerk van fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Zowel bij het Humanity House als in Het Nutshuis presenteren vier fotografen hun werk. We beginnen deze opening bij het Humanity House om vervolgens bij Het Nutshuis af te sluiten.

De Humanity House-tentoonstelling heet Ik Zie Vrede. In Nederland leven we al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrede. Maar wat betekent ‘vrede’ in een samenleving die steeds meer lijkt te polariseren? En hoe ziet vrede eruit op individueel niveau? De studenten gingen dit bij zichzelf na en onderzochten wat voor hen vrede symboliseert. De tentoonstelling Ik Zie Vrede is het eindresultaat van deze zoektocht. Met werk van Marwan Bassiouni, Malou Bumbum, Daniël Siegersma en Maya van Wingerden.

De tentoonstelling van Het Nutshuis heet ‘What About a Group Portrait?’. Tamar van Haastrecht, Trees Heil, Hanane El Ouardani en Steven de Kok hebben zich sinds september gebogen over een veranderende maatschappij. Het zou zomaar kunnen dat wij binnenkort, in navolging van onder meer Japan, leven in een maatschappij waarin meer dan één op de drie mensen boven de 65 jaar is. Dit gegeven bracht de vier fotografen bij de uithoeken in de samenleving die nu (nog) verstopt zijn. Zij richtten hun lens op kleine subculturen en brengen die op verschillende manieren in beeld.

Programma

17.00 – 17.30 Inloop Humanity House (welkomstdrankje)
17.30 – 18.00 Rondleiding in het Humanity House
18.00 – 18.10 Humanity House → Nutshuis
18.10 – 18.40 Rondleiding Nutshuis
18.40 – 20.00 Borrel in café Nutshuis

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons