Opening tentoonstelling: Tijd voor Tapijten

-
Deze avond opent Dorine Manson, directeur van Vluchtelingenwerk Nederland, onze nieuwe expositie Tijd voor Tapijten. Een tentoonstelling van tapijten die zijn ontworpen door kunstenaars met een migratieachtergrond. De ontwerpen zijn gebaseerd op verhalen van families uit diverse asielzoekerscentra. Deze families hebben zelf ook meegewerkt aan het maken van de tapijten.

Tijd voor Tapijten is een kunstproject gericht op het delen van kennis omtrent oude ambachten, tradities en familieverhalen. Het project is ontstaan vanuit het idee ‘tapijten maken van een huis een thuis’. Ze dempen het geluid, halen de kou van de vloer en zorgen voor geborgenheid. In het nomadische bestaan van bewoners van asielzoekerscentra heeft De Vrolijkheid met Tijd voor Tapijten een symbolisch beeld van die huiselijkheid gecreëerd. Verhalen staan centraal in dit project. Verhalen van het gewone familieleven, van voor de oorlog of vlucht.

Tijdens deze feestelijke opening is er muziek van violiste Nasim Allamehzadeh. Beeldend kunstenaar Nosrat Mansouri Gilani en AZC bewoner Ismat vertellen hoe zij dit project ervaren hebben. Taco Ruighaver (directeur Stichting de Vrolijkheid) en Senad Alic (projectleider Tijd voor Tapijten) bespreken de achtergronden en totstandkoming van het project.

Over de tentoonstelling

De Vrolijkheid wordt structureel ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Het project Tijd voor Tapijten is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Fonds voor Cultuurparticipatie, stichting Kinderpostzegels, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Menzis en brabants kenniscentrum kunst en cultuur. Meer informatie op de website van Vrolijkheid.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Foto’s: Petra Katanic

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons