Een programma in sociaal ondernemen voor Haagse wereldverbeteraars!

Heb jij interesse in sociaal ondernemen? Wil je iets voor jezelf beginnen en in een veilige omgeving leren hoe je dat kan doen? Wil jij jezelf ontwikkelen? Wil jij je inzetten voor Den Haag en lokale maatschappelijke initiatieven? Dan is het Starters4Communities programma zeker iets voor jou!

Samen met 20 andere jonge starters op de arbeidsmarkt ga jij 5 maanden aan de slag om het sociaal ondernemen eigen te maken. Je krijgt workshops van experts uit het veld op het gebied van crowdfunding, businessmodellen, marketing & communicatie, fondsen aanvragen, evaluatiestrategieën en nog veel meer. De kennis die je tijdens deze workshops opdoet pas je gelijk toe bij ondernemende wijkinitiatieven die met een concreet vraagstuk zitten. Het wordt een hele leuke en leerzame tijd waarin je je netwerk verbreed, je kennis vergroot en je skills kan inzetten om een steentje bij te dragen aan een wijkinitiatief.

Ontmoet een starter

Een van de starters in het huidige programma in Den Haag is Jolien Maaskant. Na haar studie Industrieel Product Ontwerp ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. S4C bood haar de mogelijkheid om haar talenten verder te ontwikkelen en om aan haar studie achtergrond een sociaal maatschappelijke draai te geven. Dit gaf de doorslag om mee te doen. Ze gebruikt het programma dan ook om erachter te komen waar ze echt blij van wordt en waar en op welke manier ze de wereld een klein stukje mooier kan maken. Zoals ze zelf zo mooi omschrijft; “Tijdens deze reis kan ik bij S4C niet alleen mijzelf ontwikkelen, maar andere mensen hier ook in inspireren en motiveren. Zoals zij dat ook bij mij doen!”.

Bottom-up Wijkinitiatieven

Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. Een voorbeeld hiervan is Brasserie Up. Zij zijn een initiatief die wij ondersteunen in ons huidige programma. Brasserie UP is een gezellige lunchroom en tevens leer- werkplek voor verslaafden in herstel aan de Haagse javastraat. In een persoonlijk traject worden leerlingen opgeleid tot kok, gastheer of gastvrouw. Ze volgen lessen en worden begeleid door bevoegde docenten. In een jaar tijd verdienen ze een startkwalificatie op MBO2 niveau in een veilige omgeving. Ook worden ze na afloop geholpen bij het vinden van een baan. Door deelname hoopt de brasserie dat de kans op terugval in de verslaving vermindert en dat de leerlingen een toekomstperspectief en hernieuwd doel in het leven zullen vinden.

Ben jij…

  • maatschappelijk betrokken?
  • iemand met een ondernemende houding?
  • een starter en opzoek naar een nieuwe uitdaging en (werk)ervaring?
  • bereid om uit je comfortzone te stappen?
  • een eindejaarstudent of een pas afgestudeerde professional (VMBO4/HBO/WO)?

Dan biedt Starters4Communities jou…

  • veel nieuwe kennis door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer!
  • een sterker CV. Aan het eind van het programma kan je aan je cv een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en zo heb je meer carrière kansen.
  • een flinke uitbreiding van je professionele netwerk.
  • een veilige omgeving waarin je kunt kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meedoen?
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het trainingsprogramma in sociaal ondernemen van bottom-up wijkontwikkeling van Starters4Communities? Op 3 januari 2018 organiseren we een informatieavond. Wil je hierbij zijn stuur dan even een mailtje naar lizette@starters4communities.nl of check onze website!

Van 3 januari om 19:30 t/m