One Day After Peace

- Humanity House

Hoe vergeef je de persoon die jouw kind heeft doodgeschoten? Deze vraag staat centraal in ‘One day after peace’. In deze ontroerende en veel bekroonde documentaire volgen we de persoonlijke zoektocht van Robi Damelin. Zij verliest haar zoon door een kogel van een Palestijnse sluipschutter. Wanneer de sluipschutter haar verzoek tot contact afslaat, reist Robi af naar haar geboorteland Zuid-Afrika. Daar hoopt zij te kunnen leren van de waarheids- en verzoeningsmethoden die zijn toegepast na het apartheidsregime.

Om af te rekenen met het verleden van de apartheid koos Zuid-Afrika voor een Waarheids- en Verzoeningscommissie. In ruil voor het vertellen van de volledige waarheid, konden daders amnestie krijgen. Robi Damelin vertrekt na de dood van haar zoon naar haar geboorteland en praat met daders en slachtoffers van de apartheid. Wat heeft de Zuid-Afrikaanse methode hun gebracht? En wat kunnen Israël en Palestina daarvan leren? In hoeverre is verzoening überhaupt mogelijk na zoveel vijandschap?

Na afloop van de film praten we verder over de mogelijkheden om tot verzoening te komen. De spreker wordt binnenkort bekend gemaakt.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons