Nieuwkomers in beeld: welke invloed heb je als fotograaf?

Welke invloed kun je als fotograaf hebben op beeldvorming en vooroordelen in de samenleving? Met die vraag sluiten we het weekend van pop-up Studio Aleppo Den Haag. Fotograaf des vaderlands Robin de Puy portretteerde voor dit project vijftig ‘oude’ en ‘nieuwe’ inwoners van Den Haag.

Studio Aleppo wil identificatie mogelijk maken tussen nieuwkomers en mensen die al langer in de stad wonen. De afgelopen jaren zijn er veel fotografie- en multimediale projecten geweest die een soortgelijk doel hadden: vluchtelingen een gezicht geven. Maar hebben dit soort projecten wel effect op de beeldvorming over vluchtelingen in de Nederlandse samenleving? Bereiken ze de juiste doelgroep? Hoe voorkom je dat je als fotograaf mensen met een vluchtelingenachtergrond simplificeert en vervalt in wij-zij-denken? En wat is er eigenlijk voor nodig om vooroordelen te veranderen?

Over de sprekers

  • Met Robin de Puy bespreken we de maatschappelijke rol van fotografen en hoe zij Studio Aleppo heeft ervaren. Hoe is ze gedurende dit weekend met beeldvorming bezig geweest?
  • Joyce Lagerweij is impact producer bij de Impact Academy.
  • Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Humanity House

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons