Tijdens het Nederlands Film Festival (20 t/m 29 september) is Utrecht weer dé filmhoofdstad van Nederland! Tien dagen lang geniet je dan van de beste documentaires en speelfilms van eigen bodem, waaronder een aantal producties over actuele thema’s en maatschappelijke vraagstukken, zoals Broeders over radicalisering, Het mysterie van de melkrobots over robotisering binnen de melkveehouderij of Defending Brother No.2 over het door de VN gesteunde Cambodjatribunaal.

Maar er is meer!

NFF Master
Eregast dit jaar is filmcomponist Tom Holkenborg/Junkie XL. In zijn rol als NFF Master geeft hij onder andere een masterclass en zijn er Q&A’s na filmvertoningen van zijn persoonlijke keuzefilms.

Blikverruimers
Dit jaar kruipen negen opvallende Nederlanders in de rol van gastprogrammeur, waaronder schrijver Arnon Grunberg en model Valentijn de Hingh. Met het publiek delen ze de films, televisieprogramma’s en interactieve producties die hen verrijkt, geïnspireerd of veranderd hebben.

NFF Interactive: Storyspace
Voor het eerst presenteert het NFF een eigen samengesteld tweedaags Interactive programma. Hierbinnen worden de nieuwste en beste interactieve projecten van eigen bodem gepresenteerd en vertellen schrijvers, kunstenaars, gamemakers en coders over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en film.

Festivalpaviljoen
Het middelpunt van het festival is het Festivalpaviljoen op de Neude, waar je elke dag kan genieten van een hapje en een drankje, live muziek en de NFF Talkshow met Art Rooijakkers en filmmakers, BN’ers en bijzondere festivalgasten.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september 2017. Voor het volledige programma en kaartverkoop kan je vanaf 1 september terecht op www.filmfestival.nl.

Kaartjes voor de masterclass van Tom Holkenborg/JunkieXL, het programma van de Blikverruimers, NFF Interactive: Storyspace en publiekspremières zijn nu al verkrijgbaar.