Nederland heeft een jaar lang in de VN Veiligheidsraad gezeten. Hoe hebben we het er vanaf gebracht? En wat zijn de belangrijkste issues op het wereldtoneel, nu en in de toekomst? Tijdens de Nacht van het Conflict kom je erachter. Verwacht een nacht vol pittige discussies, inspirerende ontmoetingen, theatrale opschudding, kunst en experiment.

Debat & lezing

Dreigt een nieuwe Koude Oorlog? Hoe kun je de veiligheid bewaken in fragiele staten? Politici, kritische denkers, kunstenaars en invloedrijke sprekers uit binnen- en buitenland buigen zich over de belangrijkste onderwerpen in de VN-Veiligheidsraad. Ook gaan we in op de grotere vragen. Want waarom voert de mens eigenlijk oorlog? En is verzoening mogelijk?

Speeddaten & aan de bar met…

Heb je na een debat nog een prangende vraag? Praat dan na aan de bar met de sprekers. Meer weten over hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de VN-Veiligheidsraad? Ga speeddaten met medewerkers van de VN, Buitenlandse Zaken en andere internationale organisaties.

Theater & Kunst

Genoeg gepraat? Laat je verrassen door kunst, experiment en theater van o.a. Het Nationale Theater.

Over de sprekers

  • Pieter Waterdrinker, schrijver en Rusland-deskundige.
  • Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.
  • Victor Ochen, oprichter en uitvoerend directeur van het African Youth Initiative Network (AYINET).
  • Frans de Waal, bioloog. Hij is bekend om zijn onderzoek binnen primatengemeenschappen naar conflictoplossing, verzoening, empathie en de evolutie van de moraliteit.
  • Merlijn Twaalfhoven, componist en cultureel ondernemer.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.