Nacht van de VN

-

Voor het eerst duurt wat voorheen de Nacht van de VN was een hele week! Dat betekent van maandag tot en met donderdag workshops over alle hoeken en kieren van de Verenigde Naties, jongereninspraak en hoe jij je stem kan laten horen. Op vrijdag als klapper op de vuurpijl alsnog de Nacht van de VN; een livestream met de verkiezing van 3 gloednieuwe jongerenvertegenwoordigers én allerlei toffe sprekers.

► Klik hier om de link voor de livestream te ontvangen in je mailbox

19.30 Opening
Host Erben Oosting en NJR-bestuurslid Thyrza Zoons openen de feestelijke avond.

19.40 Pitches kandidaat-Jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten en Veiligheid
Manal en Noah laten aan je horen waarom zij JV M&V willen worden.

20.00 Speech Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Marie Lotte en Nydia zijn de founding mothers van feministisch platform DAMN, HONEY. Hun uitgangspunt? Kunnen doen waar je zelf zin in hebt. Die boodschap dragen ze uit in hun boeken, de gelijknamige tweewekelijkse podcast en het Instagramaccount @damnhoneyhetboek. Marie Lotte en Nydia hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme voor hen betekent. Tijdens de Nacht van de VN zullen de honeys uit de doeken doen waarom feminisme nog altijd nodig is in Nederland en hoe ook jij mee kunt werken aan een gelijkwaardigere wereld.

20.15 Pitches kandidaat-Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling
Dennis en Stijn laten zich van hun duurzaamste kant zien.

20.35 Speech Adélaïde Charlier
Adélaïde Charlier is een jonge changemaker, Belgische activiste voor het klimaat en de Franstalige coördinator voor de Youth for climate-beweging. Geïnspireerd door de acties van (en later ook in samenwerking met) Greta Thunberg is ze samen met Anuna De Wever één van de leiders van de schoolstakingen voor het klimaat in Europa. Tijdens de Nacht van de VN deelt ze een persoonlijk verhaal over het aanjagen van verandering én zal ze je meenemen in wat jíj kunt doen (just some cool tips & tricks) om klimaatverandering tegen te gaan!

20.45 Pitches kandidaat-Jongerenvertegenwoordigers Biodiversiteit en Voedsel
Evi en Silke strijden om de plek van de tweede JV biodiversiteit en voedsel óóit.

21.00 Speech Helen Kranstauber
Helen stond aan de wieg van het Slow Food Youth Network en het Food Film Festival. Als voedselveranderaar en oprichter van campagnebureau Food Cabinet brengt zij mensen in beweging richting een voedselsysteem met toekomst. Helen is scout voor de jaarlijkse Food100 en ze maakt samen met Samuel Levie de podcast Het Voedselkabinet over hoe we met eten de wereld kunnen verbeteren. Hoe kan je met jouw voedsel keuzes en effect hebben op de wereldwijde biodiversiteit? Hoe kijken we verder dan ons bord?

21.10 Afscheid huidige Jongerenvertegenwoordigers
Waar er drie nieuwe Jongerenvertegenwoordigers bijkomen, nemen we ook afscheid van twee toppers. Alhoewel, verliezen? We weten zeker dat we nog veel zullen horen van Eefke en Hajar.

21.25 Speech Mandy Woelkens en Thorn de Vries
Mandy zette haar eerste stappen in de entertainment wereld als radio-DJ, inmiddels is ze presentator bij o.a. Zapplive en werkt ze als Managing Editor bij Cosmopolitan. Twee jaar geleden ontmoette ze Roos, die als Drag performer ook bekend staat onder de naam Thorn, en inmiddels acteur is in de serie SpangaS de Campus. Niet alleen werden ze op slag verliefd, ook begonnen ze samen de podcast Couplegoals, waarin ze laten zien dat liefde gewoon liefde is. Couplegoals is een protest tegen het cis- en hetero-normatieve, verpakt in iets wat we volgens Mandy en Roos allemaal wel wat meer kunnen gebruiken: liefde, in welke vorm dan ook. Tijdens de nacht van de VN zullen Mandy en Roos je meenemen naar de dag dat zij zichzelf voor het eerst een activist durfden te noemen. Wat betekent activisme voor hen? En wanneer ben je nou eigenlijk een ‘activist’?

21.45 Bekendmaking nieuwe Jongerenvertegenwoordigers
Uiteindelijk zal het moment daar zijn: welke drie changemakers worden onze nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid, Biodiversiteit en Voedsel, en Duurzame Ontwikkeling?

► Klik hier om de link voor de livestream te ontvangen in je mailbox

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons