Nacht van de VN

- Pakhuis De Zwijger

Wel eens nagedacht over jouw ultieme lifegoals? De VN heeft er wel 17 en ook nog eens voor de hele wereld. Minder armoede, meer gelijkheid, maar ook beter voor de aarde zorgen. Een wereld met meer kansen, maar dan minder ongelijk verdeeld. Dat is het doel. De deadline hiervoor is 2030. Dat klinkt nog ver weg, maar er valt veel werk te verzetten.

Op maandag 5 november staat Pakhuis de Zwijger weer helemaal in het teken van de Verenigde Naties en de Ontwikkelingsdoelen. Kom mee praten over de strijd tegen armoede, ervaar wat ongelijkheid echt inhoudt of kom erachter hoe het achter de schermen gaat bij klimaatafspraken. Laat je inspireren en bedenk hoe jij de wereld een stukje beter kan maken. Zo kun je niet naar huis zonder een eigen ontwikkelingsdoel te adopteren. Wat wordt jouw wereld lifegoal?

programma

Het thema van de Nacht van de VN 2018 is Lifegoals. Alle programmaonderdelen zullen dan ook gaan over de Ontwikkelingsdoelen en hoe deze te implementeren; in de wereld, in jezelf en met elkaar.

Klik hier om het volledige programma te downloaden.

 

goed om te weten

Dit is een gratis event en het pand is rolstoeltoegankelijk.
Updates ontvangen over de Nacht van de VN? Dat kan ook. Zet jezelf op going bij dit Facebook event.

 

jongerenvertegenwoordigers

Op deze avond vinden ook de verkiezingen voor de nieuwe Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en Mensenrechten en Veiligheid plaats. Wil jij stemmen op jouw favoriet? Vergeet dan niet je identiteitsbewijs mee te nemen. Let op: je mag stemmen op jouw favoriete jongerenvertegenwoordiger als je maximaal 29 jaar bent.

mede mogelijk gemaakt door

De Nacht van de VN wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met Ministerie van Buitenlandse ZakenFMORabobank FoundationMetro HollandOneworld.nlNederlandse Vereniging voor de Verenigde NatiesWORLD=UAmnesty International NederlandPakhuis de ZwijgerPAXCritical MassA Bigger CircleEarth CharterSDG CharterImpact Hub en ONE in Nederland

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons