Samen lopen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd

In de nacht van 20-21 juni wordt voor de elfde keer de Nacht van de Vluchteling gehouden. In deze nacht lopen duizenden mensen door het hele land een bijzondere wandeling, om aandacht te vragen voor de bijna 71 miljoen mensen die op dit moment op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Het geld dat wordt ingezameld met de sponsorloop, wordt ingezet om deze mensen te helpen.

Hoe zit deze sponsorloop in elkaar?
Dat leggen we even uit. Of je nu lang of kort wilt wandelen, iedereen kan meedoen. Er zijn namelijk routes van 10, 20 en 40 kilometer. De routes van 10 en 20 kilometer kun je lopen in Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Tilburg. Daarnaast zijn er routes van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem, van Utrecht naar Amersfoort, van Nijmegen naar Arnhem en een nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven. Je moet wel een flinke doorzetter zijn, want deze route is 40 kilometer lang. In het holst van de nacht kun jij – samen met andere sportievelingen – deze tocht van afleggen. Klokslag middernacht, in de nacht van 20 op 21 juni, ga je dus van start.

Schrijf je in!
Vorig jaar waren er 5700 deelnemers die in totaal 1,6 miljoen euro ophaalden. Deze opbrengst ging naar schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en andere eerste levensbehoeften voor 100.000 vluchtelingen in Myanmar, Griekenland, Irak en Kenia. Waar de opbrengst dit jaar heen zal gaan, wordt deze zomer bekend gemaakt. Wil jij je ook inzetten voor Stichting Vluchteling én durf jij de tocht aan te gaan? Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Van 20 juni om 0:00 t/m 21 juni 2020 om 11:00