Je kunt je weer inschrijven voor ons jaarlijkse evenement: de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de twaalfde keer, vanwege corona dit jaar met een aantal veranderingen. In zes steden lopen in het weekend van 11 op 12 september honderden deelnemers de nacht door om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Wat verandert er nog meer dit jaar?
We lopen in zes steden; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg en lopers starten en finishen in dezelfde stad. De lopers leggen een parcours van 40 kilometer af. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen dus de volgende ochtend. De korte afstanden van 10 en 20 km zijn helaas komen te vervallen en deelnemers moeten minimaal 250 euro ophalen om een startbewijs te krijgen.

We doen er alles aan om een zo mooi en veilig mogelijke nacht te organiseren. Daarom kunnen per route maximaal 250 deelnemers meelopen. Uiteraard houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden we ons aan de voorgeschreven maatregelen.

Loop je ook mee?
Met elkaar lopen we de nacht door om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Je kunt individueel meelopen, of met een team. Het aantal startbewijzen is beperkt, dus meld je snel aan en loop mee.