Nacht van de Dictatuur

-
Tijdens de Nacht van de Dictatuur staan ProDemos en andere instellingen in Den Haag stil bij dictaturen in de hele wereld. Van de opkomst van een sterke leider en het omgaan met censuur tot het gebruik van muziek en beeldende kunst door een regime. Tijdens de Nacht bij ProDemos kan je deelnemen aan diverse activiteiten: van een dictatordiner tot de escaperoom, en van lezingen tot nachtelijke rondleidingen. Een nacht vol aangrijpende verhalen die wordt geopend door Reed Brody, bijgenaamd de ‘dictatorjager’.

Zevende editie
Op vrijdagavond 8 september 2017 organiseert ProDemos voor het zevende jaar op rij de Nacht van de Dictatuur in Den Haag. Een avond vol lezingen, interviews, verhalenvertellers, films, een diner en een escaperoom. De Nacht van de Dictatuur vindt plaats nabij het Binnenhof, in de gebouwen van ProDemos, Museum de Gevangenpoort en Nieuwspoort. Daarnaast vindt de Nacht ook plaats in Utrecht bij Tivoli Vredenburg en in Rotterdam bij debatcentrum Arminius. In Amsterdam is de Nacht op zaterdag 9 september in De Balie.

Programma 2017
Dit jaar zal de bekende mensenrechtenadvocaat en ‘Dictator Hunter’ Reed Brody uit New York overvliegen om de Nacht te openen. Hij zal de verhalen over de jacht op dictators en het vervolgen van de Tsjadische dictator Hissène Habré met jullie delen. De Nacht wordt afgesloten door Harm Edens met het satirische programma ‘Dit was het (Nep)nieuws’, waarin de zin en onzin van dictators en dictaturen zal worden besproken.

Tegenhanger van Dag van de Democratie
De Nacht van de Dictatuur wordt georganiseerd als tegenhanger van de door de VN uitgeroepen Dag van de Democratie, die op 9 september 2017 plaatsvindt. Tijdens de Nacht wordt op een andere manier aandacht besteed aan de betekenis van democratie en rechtsstaat. Hoe is het om te leven zonder vrijheid en gelijkheid?

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons