Het thema van de Museumnacht is dit jaar TIJD. Bekijk hier ons programma voor de jubileumeditie:

Ervaringsreis
Kruip in de huid van een vluchteling en ervaar hoe het is om huis en haard achter te moeten laten tijdens onze ervaringsreis. Na de reis ontmoet je -virtueel- acht mensen uit verschillende delen van de wereld, met alle acht een totaal ander verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Bed-In for Peace
Duik met ons het bed in voor vrede! Tijdens Museumnacht gaan we terug in de tijd, naar maart 1969. John Lennon en Yoko Ono brachten toen zes dagen in bed door in het Amsterdamse Hilton hotel. Met liedjes en gedichten en gehuld in witte pyjama’s protesteerde het stel tegen de Vietnamoorlog. Draag jouw steentje bij aan vrede en duik in onze eigen Bed-In for Peace! Zing de longen uit je lijf voor Love & Peace in de speciale PEACE-karaoke en maak je eigen vredesfoto a la John en Yoko in onze GIF- Peace-a-Chance-photobooth.

Koffiedik kijken
Wat heeft de toekomst voor jou in petto? Win je de loterij? Vind je de liefde van je leven? Of krijg je een promotie op werk? De tijd en in dit geval koffie, zal het leren. Het is een eeuwenoude, en van oudsher Turkse vorm van waarzeggerij: koffiedik kijken. Bezoek onze toekomstkamer, neem een vlucht in de tijd en ontdek welke antwoorden in de koffiedrab onderin jouw kopje verscholen liggen.

‘Ver van Huis’: Chris de Bode
Fotograaf Chris de Bode fotografeert al meer dan twintig jaar mensen die hun huis hebben moeten verlaten wegens honger, oorlog of conflict. Een selectie van zijn foto’s is te zien in de tentoonstelling ‘Ver van Huis’. In de tentoonstelling maak je kennis met mensen op de vlucht, zie je waar ze vandaan komen, de weg die ze afleggen en onder welke omstandigheden ze leven. In veel beelden komt iets positiefs naar voren. Zoals liefde, gastvrijheid, trots en vindingrijkheid. Het werk van Chris de Bode wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won prestigieuze prijzen bij World Press Photo, de Zilveren Camera en LensCulture.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Museumnacht Den Haag 2019.

Beeld: Nationaal Archief