Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger: The Scarecrows

-
Online vertoning
Op deze pagina kun je van 13 t/m 17 september 20.00 uur de film The Scarecrows bekijken en alvast je online plekje reserveren voor het nagesprek tijdens de LIVECAST op 15 september 20.00 uur.

Over de film
Zina werd verliefd op een man die haar verkocht als seksslaaf aan een terreurgroep. Nadat ze is ontsnapt samen met Djo, keren beide vrouwen terug naar hun moederland Tunesië. Ze zijn ernstig getraumatiseerd en treffen een vijandige maatschappij. Dicht op de huid gefilmd door Tunesische meester Nouri Bouzid.

Verdiepingsprogramma
Naar aanleiding van de film The Scarecrows gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met Adel Salem (directeur filmfestival Cinéma Arabe) en Annebregt Dijkman (adviseur en onderzoeker radicalisering) over de film en het fenomeen van Westerse IS-bruiden. Wat waren hun motieven om naar het kalifaat te reizen en in welke situatie bevinden ze zich nu? Is de argwaan in Nederland waarmee ze worden geconfronteerd bij hun terugkeer, terecht? En geldt dit ook voor Arabische landen als Tunesië, waar deze film zich afspeelt?

Het nagesprek is in het Nederlands, de film is Arabisch gesproken en Engels ondertiteld.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons