Hartverwarmende roadmovie over de avontuurlijke reis van voormalig lepra patiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw beslist hij om voor het eerst de leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie. Samen met het weesjongetje Obama en zijn geliefde ezel begint hij aan een lange reis door Egypte.

Dit is nog geen makkelijke opgaaf: het ezeltje kan de reis nauwelijks volhouden en Beshay’s uiterlijk schrikt veel mensen af. Toch blijven Beshay en Obama positief: ze helpen elkaar door tegenslagen heen en ontdekken hoe ze met een goede dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunnen overwinnen.

Yomeddine is een vriendelijke roadmovie over een vriendschap tussen twee outcasts, op zoek naar familie en geborgenheid. Dit speelfilmdebuut van de Egyptisch-Oostenrijkse regisseur A.B. Shawky was de enige debuutfilm in competitie tijdens het filmfestival van Cannes 2018.

In maart wordt Yomeddine (inclusief inleiding of nagesprek) vertoond in 15 verschillende filmtheaters in Nederland als onderdeel van Movies that Matter On Tour.