Bijna niemand weet hoe een clitoris eruit ziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Of zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt: ‘De clitoris is eigenlijk bijzaak.’

Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in The Dilemma of Desire. We ontmoeten conceptueel kunstenares Sophia Wallace, wier Cliteracy Project veel geloofde mythes over seksualiteit aanpakt. Ontwerper Ti Chang, die nadenkt over alternatieven voor de conventionele vibrator. En vele, vele anderen. Samen tonen ze de complexiteit van seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit.

In december wordt The Dilemma of Desire (inclusief inleiding of nagesprek) vertoond in 18 verschillende filmtheaters in Nederland, als onderdeel van Movies that Matter On Tour. Bekijk alle speeltijden en locaties van The Dilemma of Desire.