Movies that Matter filmvertoning On the Basis of Sex @ Pathé Buitenhof, Den Haag

-
Op zondag 3 maart vertoont Movies that Matter samen met Entertainment One de speelfilm On the Basis of Sex in Pathé Buitenhof in Den Haag, met een nagesprek met straf- en persrechter Shirin Milani. De film vertelt het fascinerende verhaal van het feministische icoon Ruth Bader Ginsburg.

Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) staat in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is een feministisch icoon en heeft veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd.

Na afloop vindt een gesprek plaats met Shirin Milani (1973). Zij is rechter in de rechtbank Overijssel sinds 2010 en voormalig advocate. Milani behandelt strafzaken en is docent bij de SSR op het gebied van zedenzaken. Als persrechter verschijnt ze af en toe in de media en in 2015 was ze te zien in de serie Kijken in de Ziel van Coen Verbraak.

Het gesprek wordt geleid door moderator Margje van Weerden. Zij is voormalig advocaat en docent/onderzoeker strafrecht bij de UvA. Ze werkt nu als freelance juridisch adviseur en producent.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons