Mensenrechten Meetup

- Humanity House

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? Zet je mensenrechtenbril op en reis met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. Deze Mensenrechten Meetup in het Humanity House is het zesde deel van een serie bijeenkomsten door het hele land.

In ‘Mensenrechten Meetup’ presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van mensenrechten. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek. In deze editie onder meer:

  • Een gesprek met Ibtissam Abaaziz, initiatiefnemer van het Meldpunt Islamofobie en woonachtig in Den Haag. Het Meldpunt is een onafhankelijk burgerinitiatief om islamofobe incidenten in heel Nederland te registreren, analyseren, publiceren en (visueel) in kaart te brengen. Wat zijn haar ervaringen en wat doen de autoriteiten tegen discriminatie van moslims?
  • Een presentatie van Gerbrig Klos van Amnesty International over demonstratievrijheid in Nederland, met verschillende voorbeelden uit de praktijk in Den Haag. Het recht om te demonstreren staat onder druk. Steeds vaker worden demonstraties beperkt of verboden. Hoe gaan nationale en lokale autoriteiten om met het grondrecht om te mogen demonstreren?
  • Een interview met de vrijwilligers van Amnesty Den Haag. Zij vertellen over hun evenementen zoals het jaarlijkse Writer’s Block-festival in december en andere activiteiten.

Overige sprekers worden later bekend gemaakt.

Aanmelden kan hier.

Foto © Marieke Wijntjes

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons