Lost in Lebanon

- Humanity House

De documentaire Lost in Lebanon vertelt het verhaal van vier Syriërs die hun uiterste best doen een nieuw leven op te bouwen in Libanon. Een intiem portret over de kracht van Syriërs die alles kwijt zijn geraakt door de voortdurende oorlog, maar niet opgeven. Na de film praten we met de makers en met Tineke Ceelen, directrice van Stichting Vluchteling.

In Libanon wonen meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen. Zij moeten een nieuw bestaan opbouwen in onmogelijke omstandigheden. Lost in Lebanon laat het verhaal zien van vier van hen. Stuk voor stuk verhalen over verlies en verdriet, maar ook over inspiratie en hoop.

Zo zien we Sheikh Abdo, die zijn eigen school opricht en onderwijs geeft aan Syrische kinderen. Ook volgen we de vrijwillige leraar Nemr, zelf nog maar een tiener. Verder zien we de kunstenaar Mwafak, die in onzekerheid probeert te overleven in de straten van Beiroet zonder geldige papieren. De vierde is architect Reem, die zelfvoorzieningsprogramma’s organiseert voor nieuwe vluchtelingen.

Na de film praten we verder over de huidige situatie van Syriërs in Libanon met de makers van de film Georgia en Sophia Scott, en Tineke Ceelen, directrice van Stichting Vluchteling die onlangs nog naar Libanon reisde.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons