Lidewijde bespreekt de literaire principes van de auteurs, de manier van vertellen en hoe er op effect wordt gespeeld. Of dat werkt, wordt met elkaar besproken. Het gaat dus niet om een gewone leesclub, maar om een college-achtige leesworkshop. Uiteraard kun je op elk moment vragen stellen en met Lidewijde of elkaar in discussie gaan. Je hoeft de boeken niet gelezen te hebben – de avond kan juist een uitnodiging zijn om te beginnen!

Boeken:

De derde etappe een geheel ander koppel: De Duitse schrijfster Juli Zeh met haar laatste roman Unterleuten (in het Nederlands Ons soort mensen) naast de oer-Hollandse Alex Boogers met Alleen met de goden. Hoe ongelooflijk verschillend de boeken ook zijn beide spelen rond een grote gebeurtenis met enorme gevolgen. Speelt Zeh’s boek in een dorp, dat van Boogers speelt in de stad.
Dat contrast is het vertrekpunt voor een lange reeks inhoudelijke

en – natuurlijk – literaire tegenstellingen en verschillen, tussen de romans en in de romans zelf. Van klassenverschillen naar emotionele gelaagdheid…

Wie is Lidewijde Paris?

Lidewijde Paris startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Niet alleen lezen om het verhaal, maar ook op zoek naar de stille signalen en het verhaal tussen de regels. Na haar werk als recensent voor Opium Radio en haar keuzes van literair verhalen voor Vrij Nederland brengt ze nu haar ervaringen van De Literatuurfabriek, die ze al negen jaar met Frank van Doeselaar runt in Middelburg, naar Amsterdam in een speciale vorm.

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500