Is er een alternatief economisch model?

De Rode Hoed

Welke wegen lagen open voor de macro-economische wetenschap in het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw? Tachtig jaar geleden werden talrijke vruchtbare elementen in de economische theorie ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het baanbrekende werk van Keynes, Hayek en Von Mises. We hebben helaas veel te weinig gebruik gemaakt van hun inzichten.

Sinds het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw zijn de economische wetenschap en de economische politiek op het verkeerde pad geraakt. In deze serie colleges legt professor Lex Hoogduin uit waarom dat zo is, wat de gevolgen daarvan zijn tot de dag van vandaag en dat er een betere kijk op economie en een betere economische politiek mogelijk is. Dit alternatieve model vormt de basis voor een kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank en voor een beter beleid. Tegen de achtergrond van dit alternatieve paradigma wordt de vraag besproken of er een einde moet en zal komen aan de globalisering en het perspectief op vooruitgang.

Een collegereeks met Lex Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen.

5 september – 80 jaar op het verkeerde pad
3 oktober – Een model dat rekening houdt met complexiteit
7 november – De riskante gok van 2008
19 december – Einde van de globalisering?

Toegang: EU 11,-
CJP/studenten/ Stadspas/65+: EU 10,-
Passe partoutskaarten: EU 32,50

Klik hier voor meer informatie.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons