Iron Sky Festival 2019 – Zaterdag

- Humanity House

Op 16 en 17 november organiseert Iron Sky de tweede editie van het Iron Sky Film Festival. Een weekend lang kan je verschillende films zien van Slowaakse en Tsjechische regisseurs en vinden er debatten plaats. Het thema van dit jaar is de opkomst van extreem-rechts extremisme.

Door middel van film en gesprek onderzoekt en bespreekt Iron Sky Film Festival de opkomst van rechtsextremisme in Tsjechië en Slowakije. Centraal in de films staat de angst voor het onbekende, nationalisme en het anti-migratie sentiment. Op zaterdag vertonen we de films When the War comes en Czech Allah.

Deze editie van Iron Sky heeft een symbolische waarde omdat Slowakije en Tsjechië dit jaar herdenken dat het IJzeren Gordijn 30 jaar geleden gevallen is. Meer informatie over het festival en de films is te vinden op de website van Iron Sky.

Sprekers

Andrej Ban is een bekroond pers fotograaf en reporter. Momenteel werkt hij bij DennikN. Hij heeft meerdere artikelen geschreven over extremism in Slowakije. Hij heeft ook berichtgeving gedaan over de oorlog in Kosovo en is voorzitter van de humanistische organisatie People in Perill.

Michal Dzuko is lid van het burgerinitiatief ‘ Not in our city’ in Banksá Bysterica. Ook is hij lid van het Radicalization awareness network platform dat valt onder de Europese Comissie. Zijn expertises zijn politieke radicalism, extremism en muzikale subculturen.

Programma

15:00 – 15:30 Deuren en bar open
15:30 – 16:00 Welkomstwoord door Iron Sky film festival
16:00 – 17:20 When the War comes
17:20 – 18:30 Pauze
18:30 – 20:00 Czech Allah
20:00 – 20:15 Pauze
20:15 – 21:15 Nagesprek met sprekers

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons