Iron Sky Festival 2019 – Zondag

- Humanity House

Op 16 en 17 november organiseert Iron Sky de tweede editie van het Iron Sky Film Festival. Een weekend lang kan je verschillende films zien van Slowaakse en Tsjechische regisseurs en vinden er debatten plaats. Het thema van dit jaar is de opkomst van extreem-rechts extremisme.

Door middel van film en gesprek onderzoekt en bespreekt Iron Sky Film Festival de opkomst van rechtsextremisme in Tsjechie en Slowakije. Centraal in de films staat de angst voor het onbekende, nationalisme en het anti-migratie sentiment. Op zondag vertonen we de films Teaching War en Czechs against Czechs.

Deze editie van Iron Sky heeft een symbolische waarde omdat Slowakije en Tsjechië dit jaar herdenken dat het IJzeren Gordijn 30 jaar geleden gevallen is. Meer informatie over het festival en de films is te vinden op de website van Iron Sky.

Sprekers

Klára Kalibová, Phd, is advocaat, analist, auteur en directeur van ngo In IUSTITIA. Ze is gespecialiseerd in haatmisdrijven, haatzaaien en slachtoffersrecht. Regelmatig verdedigt zij slachtoffers van haatmisdrijven voor de rechtbank. Ze wordt gezien als een van de meest ervaren Tsjechische advocaten in haar vakgebied.

Léonie de Jonge is assistent Professor European Politics & Society aan Universiteit Groningen. Ze richt zich voornamelijk op rechtse populistische partijen in West-Europa. Haar PhD onderzocht het succes en falen van rechtse populistische partijen in de Benelux.

Programma (zondag)
15:00 – 15:30 Deuren en bar open
15:30 – 16:00 Welkomstwoord door Iron Sky film festival
16:00 – 17:20 Teaching War
17:20 – 18:30 Pauze
18:30 – 20:00 Czechs against Czechs
20:00 – 20:15 Pauze
20:15 – 21:15 Nagesprek

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons