International Queer & Migrant Film Festival

- Humanity House

Tijdens dit festival vertonen wij twee films waarin je aangrijpende queer en migrantenverhalen ziet. Zo zie je verhalen van Arabische LHBTIQ vluchtelingen die een poging doen om een nieuw leven op te bouwen in Canada. In de tweede film zie je een ontroerende liefdesverhaal van een Finse jongeman en een Syrische vluchteling.

THE MIGRANT MIXTAPE
Arabische LHBTIQ vluchtelingen sturen de Migrant Mixtape, een reeks ingesproken brieven aan Helem Montreal. Ze vragen steun bij hun asielaanvraag in Canada om te ontsnappen aan het homogeweld in hun eigen land. Adib Mardine vertelt ons over de procedure die zijn leven veranderde.

Regisseur: Elie Jean Tahchi
Duur: 22 minuten
Taal: Arabisch, Engels, Frans
Ondertiteling: Engels

Bekijk hier de trailer.

A MOMENT IN THE REEDS
Een bitterzoet verhaal over aantrekkingskracht. A Moment in the Reeds vertelt het liefdesverhaal van Leevi, een verloren zoon die terugkeert naar zijn geboorteland Finland om zijn vader tijdens de zomer te helpen met het opknappen van het vakantiehuis en ontmoet Tareq, een jongen die onlangs is gevlucht uit Syrië.

Regisseur: Mikko Makela
Duur: 108 minuten
Taal: Fins en Engels
Ondertiteling: Engels

Bekijk hier de trailer.

OVER HET FESTIVAL
De vierde editie van het International Queer & Migrant Film Festival vindt plaats van 5 tot 12 december in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem en Rotterdam. Het filmfestival toont verhalen van mensen die vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit zijn gevlucht. Het festival belicht deze verhalen door middel van film, debat, tentoonstellingen en workshops rond seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons